Contact
POVEȘTI

Japonezii au inventat ochelarii pentru hoți – VIDEO

Japonezii au inventat ochelarii pentru hoți – VIDEO

 

Cercetători japonezi au inventat ochelarii care, prin intermediul unor becuri LED infraroșii, sunt capabili să blocheze funcțiile recunoașterii faciale folosite de camerele digitale și de programele informatice.

Ochelarii ‘PrivacyVisor’, creați de Institutul National de Informatică din Japonia (NII), “anulează detectarea facială, care este una din procesele de recunoaștere a feței, independent de dispozitivul de culegere a informațiilor”, a declarat profesorul Isao Echizen. Cercetătorii au instalat 11 becuri LED cu un spectru apropiat luminii infraroșii în zonele din jurul ochilor pe care utilizatorii le pot aprinde când vor ca fețele lor să nu fie recunoscute.
Luminile cu spectrul apropiat de infraroșii nu sunt perceptibile de către ochiul uman, astfel încât LED-urile sunt invizibile pentru persoana aflată în fața utilizatorului. Totuși, camerele convenționale detectează acest spectru de lumină; LED-urile acționează asupra fotografiei ca un bruiaj, creând diferențe de luminozitate în jurul ochilor, astfel încât recunoașterea facială eșuează, a explicat Echizen.

Ochelarii ‘PrivacyVisor’ vor fi comercializați din iunie 2016 și se estimează că prețul lor va ajunge la aproximativ 240 de dolari americani.

Tagged: , , , , ,