Contact
POVEȘTI

Copiii atei sunt mai generoși decât cei credincioși

Copiii atei sunt mai generoși decât cei credincioși

Se pare că religia nu îndeamnă la altruism – cel puțin așa arată rezultatele unui studiu, potrivit căruia copiii atei ar fi mai generoși decât cei credincioși.

Altruismul este o calitate care ar trebui să li se insufle copiilor în cursul educației religioase se spune pe metronews.fr. Această calitate se manifestă însă mai mult în rândul copiilor proveniți din familii de atei. Desfășurată în șase țări (Canada, Statele Unite, Africa de Sud, China, Iordania și Turcia), cercetarea făcută de profesori de la Universitatea Chicago s-a concentrat pe comportamentul social a 1.170 de copii de la cinci la 12 ani. Fiecare copil a vizionat videoclipuri care prezentau alți copii îmbrâncindu-se sau trântindu-se. Cercetătorii le-au solicitat să noteze nivelul de “răutate” și pedepsele meritate de cei vinovați, pe o scară gradată.

Copiii credincioși au propus pedepse mai severe decât cei atei. Concluzia ar fi că educația religioasă îi face pe copii severi, empatia fiind totuși o calitate umană specifică, dar, după cum arată studiul, inegal împărțită, încheie metronews.fr.

Tagged: , , , , ,