Contact
POVEȘTI

S-a descoperit un nou Pământ

S-a descoperit un nou Pământ

 

Astronomii care fac parte din misiunea Kepler au descoperit o nouă exoplanetă, un nou Pământ numit Kepler-452b, potrivit unui anunţ al NASA.

Noua planetă este cu 60% mai mare în diametru decât Pământul şi se află la o distanţă de 1.400 de ani lumină în direcţia constelaţiei Cygnus. Kepler-452b gravitează în jurul propriului soare, faţă de care se află la o distanţă cu 5% mai mare decât Terra, astfel că timpul petrecut pentru o rotaţie completă este de 385 de zile, faţă de 365 în cazul Pământului. Conform oamenilor de ştiinţă, Kepler-452b are şanse mari să fie o planetă telurică, cu zone stâncoase şi apă, însă masa şi compoziţia acesteia nu au fost încă determinate.”După părerea mea, aceasta este planeta care se apropie cel mai mult, ca asemănare, cu Pământul”, a declarat astronomul Jon Jenkins, de la Ames Research Center din Moffet Field, California, citat de Reuters.

“E pur şi simplu uluitor, când te gândeşti că această planetă a petrecut 6 miliarde de ani în zona locuibilă din jurul stelei sale”, a completat astronomul american.

Tagged: , , , ,