Contact
POVEȘTI

Ivan Patzaichin, despre femeia care-i stă alături de-o viață

Ivan Patzaichin, despre femeia care-i stă alături de-o viață

„Avea cele mai lungi picioare pe care le văzusem vreodată”

Când vorbește despre prima lui dragoste adevărată, Ivan Patzaichin zâmbește stingherit. Nu-i dispus să ne divulge aproape nimic. Și, totuși, sedus de amintirea momentului, cade pradă celei mai dragi slăbiciuni.

„Era prin ’75, îmi făceam de lucru la mașină. Nu de alta, dar era 23 August, aveam liber și, cum eram un tinerel cumințel, nu găsisem altceva mai bun de făcut”. Introducerea, discretă, omite faptul că, la acea vreme, Ivan Patzaichin era deja dublu campion olimpic la caiac-canoe, poseda un Ford Coupé argintiu, cu tapițerie din piele roșie, tocmai își lăsase părul lung și stătea singur într-o garsonieră din București. Cu alte cuvinte, era un sportiv de succes în timpul regimul comunist. Dar să-l lăsăm mai bine să-și spună povestea.

„Așa cum eram, băgat cu totul sub mașină, văd, la un moment dat, o pereche de picioare înfipte bine pe tocuri. Erau cele mai lungi picioare pe care le văzusem vreodată. Nu se mai terminau… Timid, timid, dar am sărit ca un arc. M-am dus imediat după ea, după stăpâna picioarelor, am încercat să intru în vorbă… Nimic, m-a pus imediat la punct. N-am renunțat însă, am luat-o pe ocolite”. Pentru tânărul de 25 de ani născut în inima deltei n-a fost ușor să se apropie de Georgiana, o ploieșteancă ambițioasă și frumoasă, care cânta la pian și la vioară și visa să devină muzician.

„De când am văzut-o prima dată, n-am mai avut liniște. M-am interesat pe la colegele ei și, cu chiu cu vai, prin intermediari, am invitat-o la o cafea de ziua mea, pe 26 noiembrie. A fost de ajuns. Anul următor, în februarie, eram deja căsătoriţi! A fost, cred eu, dragoste la prima vedere. Perechea de pantofi cu care era încălţată atunci, o mai are şi acum”.

Ivan şi Georgiana Patzaichin se iubesc de 40 de ani şi au împreună o fată, Ivona Beatrice.

Tagged: , , , , , , , ,