Contact
POVEȘTI

Bucureștenii, amenințați cu agentul termic

Bucureștenii, amenințați cu agentul termic

În plină luptă cu canicula, bucureștenii sunt informați că, la iarnă, există șanse mari să sufere de frig. Mai mult, o parte dintre ei nu vor avea nici apă caldă!

„Există riscul ca mari părți din București să nu poată fi alimentate cu agent termic iarna aceasta. Este vorba despre zona de est a Capitalei, dar și despre câteva cartiere din zona de nord a orașului”, a declarat Gabriel Dumitrașcu, președintele Consiliului de Administrație RADET. Ioana Stoica, președinte de sindicat al RADET, l-a completat: „În afară de salarii, conturile ne-au fost blocate, nu mai putem opera nimic. Dacă până la 1 septembrie nu se modifică ceva în felul de a primi bani – să putem cumpăra echipamente, scule, să putem repara așa cum ar trebui, măcar să facem strictul necesar ca populația să aibă la iarnă apă caldă și căldură, declanșăm conflictul de muncă și de drepturi”.

”Dacă nu se reglementează ceva, să ne lase măcar 50% din totalul încasărilor și din subvenție, vom reduce la 30% furnizarea de agent termic. Vor rămâne în funcțiune numai spitale, creșe, grădinițe, azile de bătrâni, iar închiderea agentului termic se va face începând cu Casa Poporului”, a adăugat Stoica.

Tagged: , , , ,